ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Η περιήγηση στη Σίφνο είναι γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις και ικανοποιεί όλα τα ενδιαφέροντα. Αρχαιολογικοί χώροι, εκκλησίες και μοναστήρια, καταπράσινα τοπία και άγριοι ορεινοί όγκοι, απέραντες αμμουδιές, ξενοδοχεία στη Σίφνο ,στούντιο, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, ότι χρειάζεστε για να έχετε καλές διακοπές .

Το ξεχωριστό αυτό νησί Σίφνος ανήκει στο σύμπλεγμα των δυτικών Κυκλάδων.

Θα φθάσετε στις γραφικές Καμάρες, το λιμάνι της Σίφνου, στο οποίο θα βρείτε πολλά εργαστήρια και μαγαζιά κεραμικής και ξενοδοχεία ,στούντιο, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια.

Ανεβείτε σιγά-σιγά στη Απολλωνία , περπατήστε στα σοκάκια της χαρείτε την γραφικότητα αλλά και τον κοσμοπολιτισμό, περπατήστε στα όμορφα χωριά της Σίφνου, Αρτεμώνα, Εξάμπελα και το Κάτω Πετάλι εκεί θα βρείτε καφέ μπαρ, ξενοδοχεία ,στούντιος, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια ,souper market.

Επισκεφθείτε τον μεσαιωνικό οικισμό του Κάστρου, της παλιάς πρωτεύουσας του νησιού Σίφνος τα σπίτια και τις καμάρες του. Όμορφες ταβέρνες και δωμάτια θα βρείτε και εκεί.

Ο Πλατύς Γιαλός είναι η πιο κοσμοπολίτικη παραλία της Σίφνου αλλά και μια από τις μεγαλύτερες παραλίες των Κυκλάδων. Απέχει 16 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σίφνου και 12 χιλιόμετρα από την Απολλωνία, εκεί θα βρείτε καφέ μπαρ, ξενοδοχεία στη Σίφνο, στούντιο, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια

Καμάρες : Η παραλία Καμάρες βρίσκεται στο δυτικό μέρος της Σίφνου, δίπλα στο λιμάνι της και απέχει από την Χώρα περίπου 5 χιλ. Είναι παραλία της Σίφνου, καλά οργανωμένη και έχει τιμηθεί με την Μπλε Σημαία. Έχει εύκολη πρόσβαση και πολλές προτάσεις για διασκέδαση. Κάποια ξενοδοχεία, διαμερίσματα ή ενοικιαζόμενα δωμάτια , εστιατόρια υπάρχουν στην περιοχή.

Βαθύ : Η παραλία Βαθύ βρίσκεται στα νοτιοδυτικά του νησιού Σίφνος σε απόσταση 10 χιλ. από την Χώρα. Είναι αμμουδιά και τα αβαθή νερά της την κάνουν ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά. Εύκολη οδική πρόσβαση, αλλά και με καΐκια από τις Καμάρες το (λιμάνι) για πιο γρήγορη πρόσβαση.

Χρυσοπηγή : Βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού Σίφνος και απέχει γύρω στα 9 χιλιόμετρα από την Χώρα. Μια μαγευτική τοποθεσία με το μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής να δεσπόζει πάνω από την θάλασσα. Η θάλασσα γύρω από τα βράχια της Χρυσοπηγής είναι πεντακάθαρα και στην παραλία της γνωστή με το όνομα Απόκοφτο, υπάρχουν δύο ταβερνάκια.

Πλατύ Γιαλός : Θεωρείται μια από τις μακρύτερες αμμώδης παραλίες του νησιού Σίφνος και απέχει περίπου 10 χιλ. από την Απολλωνία. Η παραλία και η περιοχή είναι καλά οργανωμένη με εύκολη και συχνή πρόσβαση και έχει ξενοδοχεία, διαμερίσματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια και παραλιακά κέντρα για όλων των ειδών τους επισκέπτες.

Φάρος : Πολύ γραφική αμμώδης παραλία με καταγάλανα νερά. Εκτείνεται στα νοτιοανατολικά της Σίφνου μπροστά στον παραδοσιακό ομώνυμο οικισμό ψαράδων και απέχει περίπου 7 χιλ. από την Απολλωνία. Έχει ξενοδοχεία, διαμερίσματα, ενοικιαζόμενα δωμάτια και πολλές ταβέρνες. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη και αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για οικογένειες με παιδιά. Με τα πόδια μπορεί κανείς να φτάσει σε άλλες δύο όμορφες παραλίες όπως η Φασολού και το Γλυφό.

Πουλάτη : Όμορφη παραλία κοντά στον οικισμό Κάστρο, στην Παναγία Πουλάτη, απ' όπου πήρε και το όνομά της.

Σεράλια : μικρή όμορφη παραλία στους πρόποδες του Κάστρου, στη Σίφνο. Γλέντι, και διασκέδαση, αυτή είναι η ζωή στη Σίφνο.