ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ

Η Σίφνος, σας δίνει τη δυνατότητα να συνδυάσετε τις διακοπές σας με περιπάτους, ώστε να ανακαλύψετε βήμα-βήμα την ιστορία, την παράδοση, τον πολιτισμό και τη φύση του νησιού Σίφνος. Η Σίφνος είναι το ιδανικό νησί για τους περιπατητές. Οι λάτρεις της πεζοπορίας έχουν τη δυνατότητα ν' ακολουθήσουν πολλές εναλλακτικές διαδρομές. Προμηθευτείτε από τα καταστήματα του νησιού χάρτη μονοπατιών και ξεκινήστε τις εξερευνήσεις σας ή ρωτήστε στα ταξιδιωτικά γραφεία του νησιού για να πάρετε μέρος στις οργανωμένες περιπατητικές βόλτες που γίνονται! Σας το προτείνουμε.

Πιστή και θρησκευτική παράδοση, πανηγύρια στη Σίφνο γίνονται τουλάχιστον μια φορά το χρόνο στα περισσότερα ξωκλήσια και μοναστήρια της Σίφνου. Σε αυτά οι εκκλησιαζόμενοι, μετά το τέλος του εσπερινού τρώνε όλοι μαζί, την περίφημη σιφνέικη ρεβιθάδα, ελιές, κρέας με πατάτες ή μακαρόνια και άφθονο κρασί της Σίφνου.

Στη Σίφνο η παράδοση της κεραμικής τέχνης συνεχίζεται από τους ντόπιους αγγειοπλάστες όπως παλιά και υπάρχουν πολλά γραφικά εργαστήρια αγγειοπλαστικής όπου μπορεί κάποιος να γνωρίσει από κοντά και να μαγευτεί από το τελετουργικό της τέχνης του τροχού! Στη Σίφνο έχετε την ευκαιρία να κάνετε περιπάτους σε μοναστήρια και θα κολυμπήσετε σε συμπαθητικές παραλίες με καθαρά νερά. Οι περισσότερες από αυτές ενδείκνυνται για θαλάσσια σπορ. Την εξόρμηση με το σκάφος ή τη βάρκα σας μπορείτε να τη συνδυάσετε με ψάρεμα.

ΣΙΦΝΟΣ . Στη Χρυσοπηγή και στο Σταυρό του Φάρου θα εντυπωσιαστείτε από τον πλούτο του βυθού! Τα ψάρια που θα βρείτε εδώ είναι στείρες, λαβράκια, λυθρίνια, καπόνια, ροφοί.

ΣΙΦΝΟΣ. Στα νότια της Σίφνου είναι το νησάκι Κιτριανή. Ο βυθός εκεί έχει πολλές σπηλιές, τρύπες, πλάκες και αποχές που φιλοξενούν πολλά ψάρια, όπως σαργούς, λίτσες, ροφούς κ.ά.

Στη δυτική πλευρά της Σίφνου ξεχωρίζουν το Βαθύ που ο βυθός του είναι μεν αμμώδης, συγκεντρώνει δε πολλά ψάρια και ο όρμος Βρουλίδια που βρίσκεται πιο πάνω από τις Καμάρες. Εκεί θα βρείτε σαργούς, λυθρίνια, μπαρμπούνια, σκάρους και πολλά άλλα ψάρια.

Τα θαλάσσια σπορ δεν λείπουν από τη Σίφνο, αν σας αρέσουν οι καταδύσεις ή αν θέλετε να ζήσετε πρωτόγνωρες εμπειρίες, ο βυθός της θάλασσας της Σίφνου σας περιμένει! Σύμφωνα με τους λάτρεις των υποβρύχιων δραστηριοτήτων πρόκειται για τους ωραιότερους βυθούς της Ελλάδας. Ανακαλύψτε το μαγικό κόσμο του βυθού και γνωρίστε τις ανεπανάληπτες ομορφιές της Σίφνου.